Visul american vs. visul românesc

Alegerile din România şi negocierile pentru formarea noului guvern au şi o latură pozitivă dincolo de analizele pesimiste oferite de specialişti în ale economiei şi democraţiei.

Arată că orice este posibil!

Personaje cu intelect limitat şi culoare tuciurie se erijează în sprijinitori pentru rectori universitari dornici să ocupe un fotoliu de ministru. “Şmecher de litoral” dispus să-şi ofere locţiitorul tot pentru un fotoliu de ministru. Blonde prietenoase, dispuse să se înhame la munca “mizeră” de ministru. Secretari de partid pe post de prim finanţişti. Incapabili dovediţi, reînhamându-se la aceeaşi muncă unde şi-au dovedit incapacitatea.

Frenezia zilelor te stimulează să citeşti CV-urile personajelor aflate în prim plan. Acestea confirmă: orice e posibil!

Absolvirea unui SRL pe post de universitate şi trecerea rapidă prin diferite posturi, fără a lăsa ceva în urmă, e coordonata generală.

Deontologii se întrec în laude: tânarul e remarcabil dacă a parcurs atâtea etape în timp atât de scurt. Aşa o fi, din moment ce tânarul va fi numit ministru. Nu?

Reţeta succesului: nu va pierdeţi timpul cu studii de calitate, căci vă slăbeşte neuronul. Lipiţi-vă de potentaţii vremii întrucât sunt superficiali şi oricum nu o să vă vadă limitele! Pe fete le sfătuim să meargă la body building pentru a-şi pregăti din timp intrarea.

Nu vă formulaţi convingeri solide, ca să puteţi renunţa uşor la ele. Investiţi în imagine, nu în pregătire, e mai usor şi succesul e… mai sigur.

Dacă în SUA, Barack Obama şoca prin faptul că un negru a ajuns la Casa Albă, în România şocul este generat de obedienţa, dependenţa şi incompetenţa persoanelor care sunt chemate să scoată România din criza. Greşit! România e în criză, nu politrucii. Ei sărbătoresc!

18 decembrie 2008

Îmi cer scuze, vorbisem doar de cei care ne fac “imagine”. Mai sunt şi viitori miniştri care au muncit din greu pentru statutul lor. Ma gândesc şi la “amărâtul” de Boc, un “surghiunit” de băiat de la ţară, care a realizat totul prin muncă pe brânci, care a trebuit să se facă frate cu dracul ca să … să ce?

PS: Alegerile liderilor din Parlament sunt în plină desfăşurare. Pe lângă sloganul “Securitatea e în toţi şi toate” mai sunt şi alte strigăte de luptă …

19 decembrie 2008

Etichete:

Comentati