Un Boc pe drumul Funarului

Dupa 5 ani de mandat portocaliu în Cluj-Napoca se pot cuantifica realizãrile şi împlinirile administraţiei conduse de un preşedinte de partid. Acest caz este al doilea în România, dupã ce dl. Funar a condus PUNR pânã a reusit sã-l scoatã din Parlament si, apoi, a dat bir cu fugitii… la alţii.

Dl. Boc, în cele politicesti a reuşit sã aducã partidul la un scor nesperat în urmă cu 4 ani dar, se pare cã nu e suficient…

Succesul local al lui Boc a fãcut ca oraşul şi judeţul “sã se coloreze” în mare parte în portocaliu.
Ce constatãm acum, stând şi analizând:

La capitolul împliniri: aproape toate străzile din oraş au fost asfaltate, fapt ce a avut un impact imediat şi decisiv asupra alegãtorilor, şi a fost “cosmetizat” centrului oraşului.

La capitolul dezamãgiri: centuri ocolitoare – nu, aeroport – nu, autostradã urbanã – nu, stadion – nu, spital regional – nu, filarmonicã, nu. Parte din aceste proiecte sunt în curtea Consiliului Judeţean şi ca urmare încã se foloseşte retorica “CJ a aparţinut PNL-ului”.

Ei bine, despre aceste proiecte se pare cã s-a discutat tocmai pentru cã “aparţineau PNL-ului”. Acum se constatã cã, dupã schimbul de ştafetã de la CJ, despre aceste proiecte se afirmã simplu: nu sunt bani!

“Finul”, ex-avocat, ex-prefect, ex-preşedinte de club de fotbal (Universitatea), instalat datoritã notorietãţii naşului în funcţia de preşedinte al CJ şi-a pus toate speranţele onorãrii promisiunilor electorale tot pe spatele accederii naşului şi venirii la putere a partidulul pe principiul simplu: “cine împarte parte-şi face”. Adicã Bucureştiul va dirija miliarde de euroi spre Cluj, pentru a fi onorate promisiunile electorale lansate de unii care au licitat prea mult. Voi credeţi asta?

Scadenţa va veni la urmãtoarele alegeri când portocaliul îşi va pierde din strãlucire pentru cã strãzile vor fi pline de gropi, oraşul sufocat de trafic, naşul înlocuit de la cârmã, finul – fãrã posibilitate de a finanţa “marile proiecte”, iar parlamentarii PD-L fãrã “vizibilitate” în Parlament şi mai ales în noul Executiv.

Conluzie: excesele dãuneazã grav nu numai sãnãtãţii!

În loc de încheiere: Nimic din ceea ce s-a afirmat anterior nu are legãturã cu realitatea. Sau are?

Etichete: , , , ,

Un raspuns la “Un Boc pe drumul Funarului”

  1. delta1 a scris:

    Domnul Boc a promis ca nu va parasi Primaria Cluj pentru o alta functie.
    Incalcarea unei promisiuni nu este un semn de bun augur.
    Cat despre realizarile sale in Cluj-Napoca se putea face mai mult, dar asta este, mai asteptam, cine stie ce aduce Mos Craciun.

Comentati