Tristeţea unui prim-ministru (II)

Că a căzut pe tare sau pe foarte tare…domnul Boc tot trist este. Cunoscându-l prea bine din anii de pre-adolescenţă politică ai domniei sale, nu pot decât să recunosc, în zâmbetul cimentat al domniei sale, un gust amar-dulce-acrişor-uleios-lacrimogen de pucioasă împuţită, izvorâtă din danele portului Constanţa.
Din punctul meu de vedere îşi poate pune pe frunte, fără milă, aceeaşi pecete pe care şi-a pus-o Maniu (al cărui progenitură politică s-a visat a fi și domnul Boc!): înc-o generaţie de politicieni ardeleni “arşi” de patima dâmboviţeană a politicii cu iz balcanic.
Păcat că noi, regăţenii, “Miticii”, nu-i înţelegem pe ardelenii politici ai domnului Boc. Aceeaşi oameni ai domniei sale care-s înscrişi în vreo 3 partide (la Cluj) şi încă-ntrunul la Bucureşti. Că …deh…ăia din Suceava n-au destui bani s-ajungă zilnic dintr-un partid în altul !

Şcoala Ardeleană a politicii l-a fentat pe domnul Boc şi, în mod cu totul şi cu totul nemeritat, l-a făcut să fie ultimul care află că, totuşi, cuvântul PREMIER vine de la numeralul ordinal „primul”. Căci, după comportamentul domniei sale (si din ultimul an dar mai ales de pe 15 noiembrie !) pare-se că România a fost condusă de un DOIER (de la numeralul ordinal „doi”) şi nu de un premier.

Orbit de capacitățile sale intelectuale, domnul Boc nu a sesizat la timp că pe distinsa catedră de profesor universitar i s-au montat diverse borduri din marmură de Rușchița, învelite, la fiecare înfățișare la Cotroceni, cu câte o dungă rozalie de fustă scurtă care abia-abia mai acoperea câte o nouă parcare. Toate înmiresmate de-un damf de whisky putrezit vreme de 15 ani în niște butoaie scumpe la Anvers.

Singurul lucru pentru care nu-l fericesc pe domnul Boc este rânjetul ironic al studenților domniei sale, atunci când va rosti magistral, în Amfiteatru, de pe scăunelul pe care se va fi urcat, cuvântul CONSTITUȚIE.

Totuși, ce se va alege de pleiada de tinere și blonde nepoțele și verișoare ce-și făcură culcuș călduț la Palat și care doar ce-și înnoiseră abonamentul la cursa săptămânală TAROM Cluj-București și retur? Oare o să le deconteze unchiul Traian ?
Măcar pe noiembrie !?

Ovidiu Mihalache

Etichete: ,

Comentati