Secolul 21 – secolul crizelor ?

Pe vremuri, mai exact prin anii ’80, ascultam, pe furiş, o emisiune la Radio Europa Liberă. Titlul emisiunii era “Secolul 21 va fi unul religios, sau nu va fi deloc”. La momentul respectiv, interpretarea pe care o dădeam eu (mai jună fiind, şi normal, cu mai puţine cunoştinţe) era că secolul 21 ori va fi, va exista, pentru că va avea patina religioasă, ori, nu va fi deloc! Adică, nu va mai exista niciun secol 21.

Prezicerile lui Nostradamus coroborate cu emisiunea pe care o ascultam cu urechea “lipită” de difuzorul radiou-lui, mă cam înspăimântau.

Timpul a trecut şi: bing-bang! Iaca, secolul 21 a sosit!

A sosit de ceva ani şi, asemeni jocului cu “omul negru”, mă înfricoşează. Pe zi ce trece.

Ba e criză financiară şi economică la nivel mondial, cu un întreg arsenal ce derivă (şomaj în masă, sărăcie, lume în stradă protestând) ba izbucnesc războaie care par să nu se mai sfârşească, sau cele care au izbucnit în secolul 20 continuă şi acum şi, cu siguranţă vor continua în viitorul apropiat,  ba e criza gazelor naturale, ba se fac noi alianţe şi se rup altele, ba

Si deasupra tuturor domneşte presiunea mediatică. La radio, la TV, online abundă de ştiri

Secolul 21 există (încă), e plin de probleme care ne marchează, din păcate în sens negativ.

Poate dacă ar fi unul “religios” ar fi mai bun! Zic şi eu! Cine mai ştie. Poate dacă voi răbda iar de frig, ca pe vremea lui “împuşcatu”, că tot e criza gazelor, voi putea să judec “la rece”.

Sorina Bruj

07 ianuarie 2008

Etichete: ,

Comentati