Romania – the land of choice

“Romania – the land of choice!” Titlul imnului turismului românesc! O sintagmă care s-ar traduce ceva de genul: România – tărâmul (sau pământul, sau teritoriul) posibilităţii (sau alegerii, sau, prin extensie, pe alese…).
S-ar putea ca sub acest titlu să se “deruleze” şi brandul de ţară.

Dar hai să vedem ce înseamnă în fapt România!
România – ţara în care azi ştim că avem grevă generală în învăţământ, că se boicotează tezele cu subiect unic pentru copiii din clasa a VIII-a, iar mâine aflăm că greva se anulează şi că poimâne se “ţin” tezele.
Aşadar aproape 400.000 de copii din România anului 2009 (stat european) au stat cu sufletul la gură şi cu ochii pe ştirile de la televizor pentru a afla când şi cum vor da tezele.
Când, în cele din urmă au aflat (la ora ştirilor de seară) când se va derula evenimentul, au fost bucuroşi că mai au răgaz o zi să repete şi să se prezinte la şcoală la data “re-stabilită”.
Pe 7 mai 2009 elevii s-au prezentat la şcoală pentru a susţine teza cu subiect unic la Limba şi literatura română.
Surpriză, însă! Textul care trebuia analizat la prima vedere a fost copiat greşit de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au încurcat numele personajelor din schiţa “Triumful talentului” (Ion Luca Caragiale). Şi din nou copiii au fost puşi în faţa unei noi provocări…
Până la urmă, ministereasa Abramburica, după ce a declarat că nu a fost NICIO greşală, a identificat vinovaţii, respectivii au demisionat şi profesorii- corectori au decis “în cor” că nu-i vor pedepsi prin depunctare pe elevi.

Ce mai înseamnă România – the land of choice?
Înseamnă poliţişti care se duc să se relaxeze la cazinou în timpul orelor de serviciu. Care se deplasează cu maşina din dotare la cazinou, joacă şi apoi pleacă nemulţumiţi că nu au câştigat. S-a întâmplat în noaptea de 7 mai, într-un cazinou din Bucureşti, unde au fost filmaţi cu camera ascunsă.

Înseamnă declaraţii ale premierul Boc, menite probabil să ne liniştească atunci când într-o emisiune difuzată la un post de televiziune (Realitatea Tv) ne spune că: “Guvernul a trecut printr-un moment dificil, la sfârşitul lunii aprilie, în care n-a fost departe” de a nu putea plăti salariile şi pensiile”.

Dar prin următoarea declaraţie chiar ne linişteşte: “Am depăşit momentul, vârful acela, sper să nu mai apară altul “. Emil Boc a precizat că “plata salariilor şi pensiilor s-a făcut din banii de la buget, fără ca Guvernul să iasă din deficitul bugetar prevăzut”.

Şi, în cele din urmă, România înseamnă posibilitatea, oportunitatea de a alege un preşedinte (Vadim Tudor) şi de a avea premier, un cercetat penal (Gigi Becali).

“La alegerile urmatoare eu îmi voi depune candidatura la presedinţia României, iar pe domnul Becali îl voi propune ca prim-ministru”, a spus presedintele PRM, în discursul său rostit în incinta cinematografului “Victoria” din Iaşi, cu ocazia unei întruniri electorale a organizaţiei politice peremiste.

Aşadar, Romania – the land of choice! Zău că aşa este! Ce ziceţi?

Sorina Bruj


Etichete:

Un raspuns la “Romania – the land of choice”

  1. Carcotasul a scris:

    Ha ha,

    Ati auzit ca suntem in criza de WC-uri.

    Romania – the land of choice!

    Cum ii turcul si pistolul. Adica vai de capul nostru caci blondele…

Comentati