Romania si-a pierdut suveranitatea

Din pacate, e o sumbra constatare si nu o intrebare.

Ce fel de suveranitate mai are o tara, cand, pentru a-si angaja personal medical pe posturile vacante are nevoie de acordul FMI? Cum poti, ca prim ministru sa te prevalezi de rezolvarea unei probleme imperioase in sistemul de sanatate, ca trebuie sa negociezi cu FMI deblocarea posturilor vacante? Si aceasta, in conditiile in care mii de angajati din sistemul medical parasesc tara si se indreapta spre alte meleaguri sub privirile pline de incantare ale presedintelul si ministrului Muncii.

Persoana care incadreaza postul de prim ministru a declarat sub presiunea ministrului Sanatatii ca va debloca 1.000 de posturi din cele 5.000 cerute de acesta. Si aceasta, in conditiile in care in ultimul an s-au vacantat 7.000 de posturi prin migrarea fortei de munca inalt calificata in domeniul medical spre alte tari. Si migrarea continua. Presedintele e incantat ca producem 2.000 de medici pe an. Dar ne pleaca mai mult. Doar din Bucuresti, in acest an, au plecat 500 de medici. Oricum, la ce folos ca “producem” alti medici daca nu-i si angajam?

Mi-e jena sa scriu despre importanta sectorului medical in viata oricarei natiuni, probabil comisiile prezidentiale au scos in evidenta si acest lucru. Pacat ca, pornind de la concluziile acestora, pentru redresarea sistemului nu s-au stabilit caile, mijlocacele si,  in fapt, cine are chef sa se inhame la o astfel de intreprindere?

Ma intreb, si eu ca un muritor iubitor de aceste meleaguri cum poti sa te duci la servici, platit din banii romanilor, si sa le spui cu obstinatie acestora ca nu se poate face nimic pentru redresarea situatiei economice si sociale pentru ca avem de respectat un acord cu FMI?

Cum se cheama o tara care nu e in stare sa-si planifice mijloacele pentru a-si apara spatiul aerian?

Ce fel de tara e aceea care-si trimite militarii la mii de kilometrii pentru a-i apara interesele si se roaga de aliati pentru a le imprumuta tehnica necesara?

Ce fel de stat e acela care si-a facut un scop in sine din pauperizarea cetatenilor?

Cum poti tu, stat, sa asisti pasiv la distrugerea bazei economice a tarii?

Cum poti tu, demnitar roman, sa dormi linistit cand tara nu mai poate sa-si transporte marfurile pe mare (avand flota vanduta) si pe caile ferate (aduse in stare de faliment)?
Cine si pentru cine conduce Romania, domnilor!

Suverantitatea nationala nu se clameaza ci e un fapt … sa nu e!

 

 

RD
25 august 2010

Etichete:

Un raspuns la “Romania si-a pierdut suveranitatea”

  1. Medo a scris:

    - Love the photo of the shoes! It reminds me of a frenid (the groom) who when kneeling at the alter, his “frenids” had unknowingly put “HELP ME” on the soles of his shoes I like “I DO” much better:)July 30, 2011 5:15 pm

Comentati