“Parteneriatul pentru România” sau “Parteneriatul pentru guvernarea României” sau “Ciolaniada”?

Cuvinte mari, gesturi diplomatice, dar şi rânjete pline de satisfacţie şi priviri îngrijorate. Cam asta era imaginea “marii” adunări (sau adunături) a PD-L-iştilor şi PSD-iştilor, strânşi în spatele liderilor oficiali ai celor două partide pe timpul semnării documentului – pompos intitulat – “Parteneriatul pentru România”.

Adică sunt parteneri să ce? Să salveze România? Să o salveze de cine sau de ce? Până la urmă s-a dovedit, statistic, că pericolul cel mare pentru România sunt politicienii, o categorie creditată doar cu un dram de încredere de către populaţie.

Au salvat politicienii români pe conaţionalii lor săraci care au emigrat în MASĂ în Occident, ca să fie slugi? Ei bine, nu. Şi nu au cum să o facă nici acum. De ce? Pentru că nu pot. De ce nu pot? Pentru că nu sunt în stare. De ce nu sunt în stare?

Pentru că nu au pregătirea necesară şi nici măcar nu au bunul simţ de a se da la o parte.

Cam asta cred că se va întâmpla în perioada următoare. Dă Doamne să n-am dreptate…

Atâta timp cât elita intelectualităţii româneşti nu se va suprapune peste elita politică, nu avem nicio şansă, ca viaţa economico-socială din România să se îmbunătăţească.

Speranţa evitării unor derapaje stă în UE care va trebui, probabil, să-şi “reactiveze” consilierii pe probleme româneşti.

Sunt sceptic şi poate dezgustat de imaginea politrucilor din spatele lui Geoană şi Boc, participanţi la lansarea “Ciolaniadei”, nu a unui document în care era inclusă şi România.

Oricum, veştile privind viitorul guvern nu sunt bune. Copiii de casă ai mai marilor politruci erau prin preajmă. Baronii zâmbeau fericiţi că accesul la ciolan a devenit facil. Fătucele crescute politic pe lângă casa boşilor şi-au îmbrăcat hainele de sărbătoare că deh, va trebui şi ceva procent femeiesc în guvern…

“Liniştea” a venit dinspre Cotroceni, de unde am aflat că tinerii Blaga şi Videanu trebuie lăsaţi în faţă.

Drum bun Romania, te aşteaptă vremuri grele!

Raul-Ciprian Dăncuţă

14 decembrie 2008

Etichete: , ,

2 raspunsuri la ““Parteneriatul pentru România” sau “Parteneriatul pentru guvernarea României” sau “Ciolaniada”?”

 1. Altfel a scris:

  E pacat ca nu aveti mai multa incredere in partidele politice! Multa vreme nici eu nu aveam, dar mi-am schimbat opinia. Ca sa vedeti ce m-a determinat sa-mi schimp opinia, va recomand sa cititi “Schimbare de paradigma in politica” de la rubrica “Observator” de pe http://www.altfel.info

 2. raul dancuta a scris:

  Ne cerem scuze ca punem sub semnul intrebarii ceea ce spun partidele. Dar sunt alcatuite din politicieni.
  Prin ’93 cand ma zbateam sa digerez cursul de istoria doctrinelor si partidelor politice, de la facultatea de istorie, aflasem ca partidul este o asociere de indivizi cu scopul castigarii puterii politice si exercitarii acesteia. Era cam empirica definitia, trista, dar adevarata.
  Acum definitia se extinde si la coalitii.

  Oricum ii felicit pe politicieni (sau politruci, nu sunt sigur) pentru indiferenta cu care trec peste cadavre.

Comentati