Naşul-poem eroi-comico-satiric într-un singur act, şi ãla falsificat de moguli

Ţara lu naşu nu a fost niciodatã mai dezbinatã decât este acum. Nici mãcar în decembrie 1989. Atunci, marea majoritate a populaţiei era de o parte, iar de partea cealaltã erau câţiva care doar se fãceau cã ar fi de altã parte. Dovadã este chiar modul în care au acţionat cei aflaţi de partea cealaltã a baricadei.

Acum, însã, ţara lu naşu este în mod evident divizatã. Partea proastã este cã ruptura nu este într-un singur plan, orizontal, ci în planuri diferite. Cam cum stau lucrurile şi în Orientul Mijlociu, acolo unde de aia nici nu se poate face pace.

Pentru cã, deşi se aflã de aceeaşi parte din multe puncte de vedere, locuitorii ţãrii lu naşu sunt rupţi unii de alţii când vine vorba de conducãtor. Unii aleg dupã criteriul “ce îmi dã”, pentru ei alegerile fiind singura ocazie de a face un ghişeft, o datã la cinci ani. Alţii aleg dupã criteriul “ce mã pune”, ştiindu-se ei incapabili de a se impune prin calitãţile proprii. Câţiva aleg dupã criteriul “nu e bine sã te pui cu ãsta, cã pune şi el serviciile secrete pe tine”. Iar ãia de sus voteazã dupã criteriul “pe care-l alegem naş de data asta”.

Cãci despre asta este vorba acolo. Lupta se dã între “naşi”, chiar dacã unul dintre naşi i-a numit pe ceilalţi moguli, contând pe faptul cã cetãţenii nu s-or apuca tocmai acuma sã studieze istoria Indiei şi sã afle cã şi el e tot mogul, dacã tot e sã li se zicã moguli celor ce sunt, în esenţã, naşi. Cã numai ãia se bãteau între ei, care sã fie mai cu moţ. Populaţia nu se lupta, doar îi aproviziona, cãrându-le cu spinarea.

Aşa cum merg lucrurile acuma, cred cã şi naşul va pricepe cã nu mai pot continua tot aşa şi va face ceva. Bine-nţeles, ceva…nãşesc. Se va termina cu parlamentul bicameral în ţara lu naşu. Se va forma unul monocameral. Numãrul de parlamentari va fi redus drastic. Vor rãmâne…încã nu s-a stabilit numãrul. Rãmâne sã se verifice câţi naşi locali au acţionat eficient în noaptea alegerilor şi, câţi sunt, tot atâţia parlamentari vor fi. Cãci, pentru a diminua şi cheltuilelile electorale, care au fost uriaşe pânã acum, acei parlamentari vor fi numiţi direct prin decizie a naşului naţional.

Apoi, va fi redus drastic chiar şi guvernul. Vor fi lãsaţi vreo 2-3 miniştri. Telepatista care a modificat constituţia unei ţãri aliate şi l-a transformat pe un militant comunist în revoluţionar paşoptist, în transmisiune directã, numai prin forţa propriei inteligenţe, va fi ministreuzã la finanţe, mediu, turism, sãnãtate, culturã, sport, cãlãrie, tricotaje şi va conduce şi SPP ca sã nu o mai întrebe nimeni de ce iese noaptea din palat. Celelalte ministere, nefiind la fel de importante, vor fi conduse direct de consilierii nãşeşti.

Naşul însuşi va conduce armata şi internele, fiind avansat direct mareşal honoris causa, la insistenţele diviziei de generali honoris causa avansaţi anterior de Ziua Armatei, de Ziua Naţionalã, de Moş Niculae, de Sfânta Paraschieva,  de Ziua Intoarcerii Rândunicilor, de Ziua Imperecherii Furnicilor şi de ziua de naştere alu ãla mic alu omu ãla amãrât de nu mai ţiu minte unde, pe care i l-a botezat naşu de milã, când survola cu elicopteru zona inundatã unde s-a gãsit sã nascã ţiganca aia împuţitã alu omu ãla amãrâtu. S-ar fi lãsat el avansat şi amiral honoris causa, da nu i-a spus nimeni cã poţi fi amiral şi dacã n-ai flotã, dându-i-l ca exemplu pe Horthy, iar el nu ştia, pentru cã…era extrem de ocupat la “Silver Shlitz” şi n-apucase sã stabileascã relaţii diplomatice şi cu Horthy ãsta.

Iar în final, locuitorií ţãrii lu naşu vor fi încolonaţi şi vor fi deplasaţi toţi la Focşani sã joace hora unirii în jurul naşului, dupã melodia “Sârba din cãruţã”. Iar naşul va fi chiar în mijlocul horei, transmis în direct, pe ecranul lat al unei plasme pe care o vor ţine în braţe…Hai sã nu-i nominalizez, ca sã-i las sã se batã între ei, pentru ocuparea poziţiei de ţiitor de naş pe plasmã. Cã nu stricã niciodatã o dezbinare în plus. Doar d-aia sunt acei locuitori urmaşii lu Traian, cum bine le-a spus ministreuza, şi d-aia a zis Traian “Divide et impera”. Pãi, nu!?!

Scris de … Altfel

Luni, 07 Decembrie 2009

Etichete:

Un raspuns la “Naşul-poem eroi-comico-satiric într-un singur act, şi ãla falsificat de moguli”

  1. Satitpon a scris:

    Eu unul sper sa nu trebuiasca sa pleci. Mai ales ca as vrea sa ma reotrinc si eu intr-o tara normala, cu oameni normali. Asa, daca toti oamenii normali pleaca… Gestul lui Basescu este incalificabil! Cu asta s-a aruncat in WC si si-a tras apa dupa el.Un bolnav mintal nu are ce cauta sa conduca o tara!

Comentati