Manipularea mediatică cea de toate zilele

De câte ori se întâmplă ceva cu adevărat important în ţară iar dezbaterea publică pune în dificultate decidentul, apare câte un dosărel de presă cu scandalul aferent.

Mai nou, pe principiul “ţara arde, baba se piaptănă” d-na Udrea Elena, care cică e ministru în Guvernul Boc IV, a lansat “întâmplător” o remarcă legată de răpirea ziariştilor români din Irak din … 2005. Bineînţeles a folosit un canal media imparţial dovedit, anume o televiziune de apartament. Oricum felicităm moderatorul pentru întrebarea întâmplătoare pusă unui persoanj care întâmplător se afla prin acel studiou.

Ce a urmat e lesne de închipuit. Ce dezbatere pe buget, ce impozit forfetar, ce monitorizare UE pe justiţie, gripă porcină sau scandal din PD-L. Nu! Toată lumea călare pe subiectul de senzaţie lansat de duduia cu pricina. Schimbul de mesaje derulat tot prin mass media dintre blonda fără trebă prin guvern şi tatăl unei presupuse ziariste – care se presupunea că dintr-un gest de teribilism născut din nevoia de a deveni vedetă s-a lăsat răpită taman prin Irakul celor 1001 de nopţi – nu a făcut decât să alimenteze noua dezbatere isterică.

Şi astfel pe nesimţite veştile despre adoptarea bugetului pe 2010 au părut tot mai estompate, iar scandalul din PD-L legat de nepotism, parvenism şi lipsă de ideologie a trecut în plan secundar.

Iar între timp românii aleargă tot mai înebuniţi după vaccinul antigripal, 15.000 de profesorii îşi numără zilele rămase de slujit la catedră, 6000 de ceferişti zilele până la concediere, iar patronii zilele până la plata impozitului forfetar.

Dar nu e nimic. Mai e şi mâine o zi.

Etichete:

Un raspuns la “Manipularea mediatică cea de toate zilele”

  1. Syah a scris:

    Mishu a comentat: Aparatul costa 500 RON in Carrefour, in Altex costa 520 RON. O cutie cu 16 cslaupe costa 20 RON din care poti sa faci 16 espresso sau 8 chococino sau 8 latte machiato.Eu mi-am cumparat saptamana trecut unul cand a fost promotia in Carrefour Brasov dar in aceeasi zi l-am si returnat. Cel pe care l-am luat eu vibra foarte tare si scotea un bazait urat. L-am returnat si am vrut sa incerc altul sa vad daca face la fel (cel folosit la promotie era foarte silentios). Mi s-a zis ca nu pot trebuie sa il cumpar din nou si sa il incerc eu dupa ce trec de casele de marcat.M-am razgandit si nu am mai luat altul. 0 0

Comentati