M-am sãturat de preşedinte popular!

Nu, strigãtul din titlu nu are legãturã cu Partidul Popular! Nici cu popularitatea preşedintelui! Strigãtul din titlu se referã la modalitatea de a alege preşedintele. De ce nu mai vreau preşedinte ales prin vot popular?

1.Pentru cã, fiind ales de popor, nu dã socotealã decât poporului, deci nimãnui. E ca averea poporului de pe vremea lu “Ceaşcã”, de care n-avea nimeni grijã.


2.Pentru cã, fiind ales de popor, nu se consultã pentru decizii decât cu poporul, adicãtelea cu nimeni.

3.Pentru cã, deşi este ales de popor, el nu-i reprezintã pe toţi ci numai pe unii.

4.Pentru cã, fiind ales de popor, prostiile pe care le face el sunt aruncate de strãinãtate şi asupra mea, cã şi eu sunt pãrticicã a poporului.

5.Pentru cã, deşi este ales de popor, numai o parte din popor îl vrea, iar ãia care nu-l vor rãmân…fãrã preşedinte.

6.Pentru cã, de fapt, sintagma “ales de popor” este o minciunã, întrucât este ales numai de cei ce-l simpatizeazã dintre cei cu drept de vot, iar asta înseamnã doar o pãrticicã din popor, nicidecum poporul!

7.Pentru cã, de fapt, cei ce vor sã devinã preşedinţi prin vot popular susţin aceastã modalitate tocmai pentru a nu da socotealã nimãnui.

Le-aş accepta dorinţa dacã m-ar convinge unul singur, mãcar. Adicã, sã-l vãd cã adunã la el în birou, pentru a le da socotealã, toţi doctorii, inginerii, profesorii, geamgii, brutarii, dactilografele, vidanjorii, astronauţii, piloţii, stewardezele, boxerii, mãcelarii, fotbaliştii, grãdinarii, prostituatele, actorii, cofetarii, tractoriştii, generalii, dulgherii, poliţiştii, regimentul de gardã, asistentele, moaşele, gardienii, şoferii, circarii, studenţii, SPP-iştii, viticultorii, apicultorii, marinarii de apã dulce, pe cei de apã sãratã şi pe cei de pe lacuri, paraşutiştii, pictorii, apicultorii, fotografii, sculptorii, femeile de serviciu, educatoarele, ţambalagii, pianiştii, oţelarii, sculerii-matriţeri, preoţii, ciobanii, p-alea de pozeazã-n pielea goalã şi toate celelalte categorii socio-profesionale care constituie, împreunã, poporul. Atunci, înghesuit acolo, în biroul lui, pentru a primi şi eu socotealã, poate l-aş crede! Sau, sã se lãţeascã el peste toţi ãştia şi sã le dea socotealã!

Altminteri, NU!

Articol preluat de pe www.altfel.info/observator

Etichete:

Comentati