Ia cauciucuri de iarnă, neamule!

“Nimic nou sub soare”, sau cam aşa s-ar putea interpreta gestul făcut de Ministerul Transporturilor referitor la obligativitatea românilor posesori de autoturisme, de a-şi achiziţiona cauciucuri de iarnă şi de a le folosi timp de 5 luni pe an. De parcă anotimpurile din Românica s-ar fi “concentrat” de la 4 la 2: iarna şi vara. Şi, potrivit sloganului băsescian “iarna nu-i ca vara!” compania de drumuri, cea care vrea să oblige milioane de proprietari de maşini să achiziţioneze cauciucuri de iarnă, se aprovizionează, la rândul ei, cu anvelope pentru parcul său auto de la o singură firmă.

La preţuri mai mari decât cele din piaţă! Aşadar, potrivit lui B365, “distribuitorul agreat de CNDANR are legături directe în partidul de la guvernare”.

CNADNR are peste o mie de maşini în parcul auto din întreaga ţară, pentru care cumpără anvelope din doi în doi ani. De fiecare dată de la aceeaşi firmă, o companie din Oradea, care participă singură-singurică la licitaţii.

“Anul acesta, cauciucurile au ajuns la direcţiile din Cluj, Alba, Satu Mare, Bistriţa, Zalău şi Craiova, 77 de maşini fiind dotate cu 444 cauciucuri de iarnă şi vară, printr-un contract de 244.000 de lei” potrivit Antena 3.

Preţul cu care cumpără CNADNR o anvelopă este cam cu 70 de lei mai mare decât cel al unui cauciuc identic, din magazin. Pentru modelul Barum, folosit la autoturisme, compania a dat 300 de lei, cu tot cu montaj. Alţi producători vând acelaşi cauciuc cu cel mult 270 de lei bucata.

Furnizorul, Petru Topai, este unul dintre foştii directori ai producătorului de cauciucuri Tofan Group.

Se pare că aces individ a fost coleg cu Theodor Stolojan şi cu Marin Anton (fost secretar de stat, până în august, chiar în Ministerul Transporturilor şi iniţiatorul proiectului).

Aşadar, “ciocu mic” şi… joc de cauciucuri de iarnă că doar, nu-i aşa, “iarna nu-i ca vara!”…

Sorina Bruj

Sursa: realitatea

Etichete: , ,

Un raspuns la “Ia cauciucuri de iarnă, neamule!”

  1. Ia cauciucuri de iarnă, neamule! – InfoMondo.ro a scris:

    […] cititorii pot lectura mai departe accesând […]

Comentati