Hazul lui Bula ?

Am niste peripeţii incredibile cu acest om, care depăşeşte orice imaginaţie. Un om crescut la şcoala perfidiei, invidiei şi lăcomiei. Recunoaşte valoarea dar doar pentru a i se opune, instinctiv şi necerebral înţelegând că de acolo îi poate veni răul.

De aceea, face porcării, apoi se uită în jur să vadă cine ştie. Se pune bine cu el, îl cultivă, îi căştigă afecţiunea, concomitent cu defăimarea lui având scopul de a-l discredita. Expert în protocoale, ştie să ţină compania unui potentat, caută să înţeleagă cine e următorul pentru a-şi face culoar. Apoi îşi “omoară” prietenii, în public pozând în justiţiar, în singurul om de încredere.

Pleacă nejustificat câte o săptămână de la servici, iar duminica se întâlneşte cu unul din “prieteni”, pe care îl caută luni la birou. Acesta nefiind acolo, începe să ameninţe, ca iepuraşul pe ursoaică, arogându-şi o poziţie cu mult mai înaltă decât este. Ursoaica îl pune pe rana ei din fiecare lună, îl mângâie pe creştet şi îi intoarce spatele graţios. Atunci el o dă pe Haz, scuzându-se că totul a fost doar o glumă, dar el ţine minte. Că nu e ranchiunos, dar trebuie să ţină evidenţa.

Şi uite aşa ţine evidenţa la orice, cine cu cine e, cine creşte capra mai mare, cine are rădăcini şubrede? Ca să le sape, nu ca să le distrugă.

Şi uite aşa, gena de turnător de securitate s-a adaptat, nu mai toarnă, că nu e productiv, el face dreptate, şi speculează sistemul, care dă voie unui absolvent de şcoală, cu facultate la FF, şi cu doctorat frumos colorat să ajungă să aibă un cuvânt de spus în pregătirea noii generaţii şi a creării unui sistem pe care el insuşi nu îl inţelege. De aceea îmi vine să rând plângând, când văd absurdul situaţiei.

Incoerenţa mea este justificată, pentru că am ameţit râzând de atâta Haz. Şi plec. Plec în Asia, să mănânc orez şi să mă constip şi eu, poate astfel scap de Hazul ăsta nebunesc.

Etichete:

Comentati