Hai la protest cu cuponul de pensie în mână!

“Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată”, zicea “poetul nepereche”, Mihai Eminescu. Azi, 12 mai, 2010, am realizat că ar trebui să încep să învăţ cum se poate muri în ţara mea. Sună sinistru, sună macabru, dar asta este realitatea.
Azi, am vazut cum pensionari, oameni cu părul albit de trecerea anilor, cu feţele brăzdate de necazurile vieţii s-au dus să protesteze, cu “docomentele la vedere”: cupoanele de pensie în mână. S-au dus la Cotroceni, Palatul Stăpânului sau Jupânului sau cum vreţi să-l numiţi. Şi s-au dus nu numai la Cotroceni, ci şi pe teritoriul României.
Motivul: un preşedinte-premier (o struţo-cămilă) s-a gândit că ar face  economie la bugetul de stat dacă le-ar taia din pensii 15%. Adică, dacă, după o viaţă de muncă, de 35 – 45 de ani, vor fi de acord să moară de foame.
Protestul a atins un punct culminant atunci când pensionarii au rupt cordonul de securitate asigurat cu jandarmi şi s-au repezit spre poarta de intrare în Palat. La fel s-a întâmplat şi la Galati, şi la Iaşi. Pensionarii au vrut să forţeze intrările în Prefecturile de judeţ. Dar au fost opriţi de jandarmi.
Nu-mi venea sa cred. Pe de-o parte încercam un sentiment de tristeţe, pentru că nişte bunici (unii, chiar în baston) au fost nevoiţi să iasă în stradă ca să ceară să trăiască demn, câte zile le-or mai fi rămas de trăit…
Pe de alta parte, m-am simţit ruşinată de neputinţa mea. Ruşinată că am ajuns să o văd şi pe asta.

“E mai bine sa reducem salariile si pensiile, decât să nu le mai achităm deloc!” a fost declaraţia preşedintelui-premier.
Căci mai nou, prin România, avem această înaltă funcţie în stat. Aceasta, deoarece, premierul a devenit invizibil, din mititel precum era… Şi-atunci, ce să se facă preşedintele. Şi-a arogat şi funcţia asta. Că nu avea încotro! Sărmanul de el…
Iar el, preşedintele-premier, struţo-cămila, s-a ascuns în Palat. Avea agenda încărcată?! Sau îi era lehamite, ori nu avea chef că era… miercuri, sau, i-o fi fost frică. de nişte pensionari???!!! Ce ţi-e şi cu pensiucii ăştia daţi naibii, care pe deasupra, mai au şi pretenţii. Pretenţia de a supravieţui!

Sorina Bruj

12 mai, 2010

Etichete: , ,

3 raspunsuri la “Hai la protest cu cuponul de pensie în mână!”

 1. Carcotasul a scris:

  Gresit,

  Presedintele-premier era informat ca sunt printre pensionari sunt agitatori care vor sa i-o serveasca. Serviciile si-au facut datoria!

 2. Altfel a scris:

  Sa ma ierte autoarea articolului, dar nu inteleg de ce trebuie sa plang de mila unor oameni care au ales drept presedinte un mincinos! Ca este mincinos se vedea si daca erai orb. Asta au dorit, de asta beneficiaza acuma. Cand votezi contra o punga de faina sau doi poli,…

 3. lucius a scris:

  Stimata Doamna,
  As mai adauga, fara a vrea sa fiu cinic, la ceea ce a scris “Altfel” ca aceasta … vina o avem si noi cei care suntem mai tineri si nu am stiut/nu am vrut/nu am putut/nu ne-a interesat sa ne lamurim parintii sau bunicii in privinta votarii.
  Cel mai mult si mai mult m-as bucura ca acei asa zisi romani care lucreaza in alte tari, sa fie nevoiti sa se intoarca in tara … sa traiasca si ei soarta noastra … sa simta ceea ce simtim si noi. Ca apoi sa mearga la vot si sa vedem daca mai voteaza pe toti pungasii ordinari.
  Eu unul inca mai astept de la acestia – sa-mi fie cu iertare, dar nu-i pot numi romani – sa aibe o minima decenta si sa recunoasca ca au gresit.

Comentati