Emil Boc afirmă, din nou: demisia se dă, nu se discută

După ce în urmă cu câteva zile, aşteptam să văd dacă “îşi dă – nu-şi dă demisia” premierul Boc, sau mai corect, este demis – nu este demis de către Traian Băsescu – care, brusc, a devenit dornic de un “premier independent”, pe 17 februarie, în toată solemnitea de care poate fi el capabil, Boc a apărut şi a afirmat: “demisia se dă, nu se discută”.Nu este pentru prima dată când a făcut această afirmaţie. Ideea şi întrebarea este: CÂND?

Boc a evitat însă să precizeze dacă în ultima perioadă chiar s-a gândit să demisioneze din funcţia de şef al Executivului.

“Demisia este un act unilateral de voinţă şi când îl manifeşti, îl manifeşti, când nu-l manifeşti, nu-l manifeşti. Cu alte cuvinte, ca la remanieri: actele unilaterale doar se fac, nu se anunţă sau nu se discută”, a precizat premierul însă în funcţie.

A mai adăugat că în calitate de prim-ministru îşi va face datoria până în ultima clipă în care deţine funcţia.

“Ca prim-ministru îmi văd de treabă până în ultimul moment al mandatului, indiferent când va fi el. În partid e firesc să aibă loc dezbateri, să se ajungă la o concluzie, la fel la nivel de coaliţie şi când există asemenea concluzii o să se ia o decizie. Un guvern există atâta vreme cât are susţinere, când nu are, nu funcţionează. Lucrurile sunt simple”, a spus Emil Boc.

Dacă lucrurile sunt atât de simple, de ce se complace în situaţia de a patrona un guvern incapabil de a emite o măsură economică reală. De ce ignoră grava situaţie economică a ţării? De ce nu sesizează adevărata brambureală ce există în legislaţie? De ce nu se gândeşte la numeroasele firme care au fost nevoite să se închidă tocmai datorită acestei brambureli legislative? O grămadă de “de ce-uri”, fără răspunsuri concrete. Şi toate, în aşteptarea… unei demisii.

Sorina Bruj

Sursa: AGERPRES

Etichete:

Un raspuns la “Emil Boc afirmă, din nou: demisia se dă, nu se discută”

  1. Emil Boc afirmă, din nou: demisia se dă, nu se discută – InfoMondo.ro a scris:

    […] Mai mult pe www. blog.infomondo […]

Comentati