Criza… mamii lor!

Ăla se ia de “aia” ! Aia se ia de “ăla” !

Autostrazile se fac pe hârtie! Preşedintele se codeşte, ca o fată mare, dacă să candideze sau nu, cu cine şi cu cine nu!

……Flutură steaguri de luptă de la Primăria Generală a Capitalei. De unde ne vin baxuri întregi cu bisturie social-democrate!
……Carrefour, Metro, Real, Selgros, Kaufland, Billa scumpesc caşcavalul facut din branza ieftina, îngălbenită cu nişte coloranţi aduşi din Vietnam. Lumea cumpără, într-o frenezie mai contagioasă decât gripele AH1, AH2, AH3..sau câte or mai fi !
Producţia naţională de piţipoance blonde a depăşit PIB-ul Suediei. Una mai îndopată ca alta cu virusul culturii politice al plugarului din Dealul Cotrocenilor.

……Operaţiunea UZO a început şi contiunuă (Ulei, Zahăr, Orez). La mine în sat nimeni nu mai munceşte…vine camionul cu UZO ! Azi…mâine ! Mă mir că ne mai trag ăia pe dreapta să ne mai cerşească câte o amendă. Că amenda oricum n-o plătesc, “…raţ…ai dracului de miliţieni”…rămân punctele!
……Azi m-a prins criza la Feteşti. La controlul vamal de 10 RON. Ai…treci ! N-ai nu treci! (Şi, doamna Ministru…Alo…Se Aude? Alooo…dacă vreau să merg acasă şi nu am bani…ce fac? doamna ministru?)
……Ieri – mâine o să fiu la Ministerul Agriculturii, dacă o să am unde să parchez, că parcarea e a unuia, Cocoş…îl ştiţi? E pe bani, că toate acreditările mele şi legitimaţiile de bună purtare şi delegaţia de la primarul din sat…nu ajung ca să-l conving pe dom’Cocoş să ma primească, gratis, în faţa Ministerulu Agriculturii!
……Colegul meu din liceu e director la un Grup Şcolar la Iaşi. Aşteaptă şi-acuma vreo 700 de milioane. Ca să-şi plătească măcar “utilităţile”. Măcar de s-ar hotărâ dl. primar Pinalti cui să-i dea pe mână UIP-ul. Că aşa s-a hotărât, pe când Pinalti era liberal, adică de la PNL, ca Unitatea de Implementare a Proiectelor să fie la Piatra Neamţ. Hmmm…şi acuma îi lucrează! Că-i de la PDL !
……EBa s-a făcut fată cuminte. Merge cu Logan-ul lui tac’su.
PNŢ-CD a ieşit din amorţeală. Îl susţine pe proprietarul Loganului de mai sus. Nici ei nu ştiu ….”la ce” îl susţin !…dar…îl susţin !

……Negoiţă a uitat, mai alaltăieri, vreo 10 milioane, prin buzunare. Adevărul e că, şi eu, mai astă vară, de frica nevesti-mii (aici am o problema cu gramatica !) uitasem prin buzunare vreo câteva milioane. De lei. Numai că ăsta, trebuie să-i plătească în euro. Plus TVA! Înţelegem! A uitat! Hai….Pa ! Şi ..Pussi! Ne vedem la Campanie! Hai…nu Zău?

……Da! Şi mă enervează iubirile mele din liceu. Că nu-şi văd de treabă. Şi există! Mai ales alea din Spania care ma tot imping sa scriu ! Şi mai ales cele două urmaşe ale domnului profesor de matematică Cocuz ! (căruia îi datorez cel putin 10% din problema de geometrie pe care am rezolvat-o la admiterea la Academia Militara)

……Pardon Monşer, că tot veni vorba! Acu o săptămână merg la socri, în Oltenia. Nu zic, că între noi e o idilă de dragoste existenţială ca între Stalin şi Churchill (cred că aşa se scrie !) Aşa…totuşi , trebuie să recunosc că am un hobby de flăcău. Tomnatic. Îmi plac murăturile. Şi iau vinetele cu 1,2 lei, gogoşarii cu 2 lei, ardeii capia …tot cu 2 lei ..etc. Mă întorc la Mangalia. Înmulţesc cu 2. Tot e puţin ! Înmulţesc cu 3 !! Da…aşa mai vii de acasă ! Pe vremuri de criză…Mangalia devine Monte Carlo !

……Alţi prieteni ai mei care sunt pe locul patru la Programul Prima Casă. Din 1000 câţi a anunţat statul român. Nici acuma nu au pus mâna pe cheie.

……Nea Ion, generalul bătrân, ajuns la pensie citind ziarul SPORTUL cu curul pe banca din faţa garnizoanei, face mişto de mine că nu „mă strofoc” să-i învăţ pe alţii, la Universitate, ce înseamnă „Culturi Europene şi Mentalităţi Politice”. Fie’su îi comisar la Poliţia Economică.
Vasile Dâncu a ieşit, iarăşi, din starea sa de semi-pareză politică. Nepotul generalului, conduce, la 15 ani, ATV-uri şi microbuze, prin oraş. Doar ca să înveţe, nu-i aşa? Aşa face şi dl.Dâncu experimente sociologice!

……Emil Boc face acte de vitejie masochistă pe statele de plată ale funcţionarilor din ministere. Doamna Maria (pe care am uitat să o felicit azi!) face statele de plată de la Ministerul de Finanţe: deci….2.200 RON salariu de bază…plus stimulentele..care fac 200%…fac…8.800 RON, minus impozit…tot rămân vreo 6.000. Nu e rău pentru o contabilă, nu?

……ROMSILVA curăţă firimiturile de după cheful discret, la care au participat vreo 2000 de licitatori. Femeile de serviciu cară saci întreci cu coji de salam de Sibiu. Fraierii pictează borderouri de intrare la sediul DNA de pe Ştirbei-Vodă. Şmecherii intră direct pe intrarea dinspre Academia Militară-colţ cu Piaţa Agricolă a lui Vanghelie.

La Stejaru, sute de tone de brânză aşteaptă! În Dealul Cotrocenilor, la ora 12.00, se crapă de ziuă. La Mulţi Ani!

Muierea-i….”poale lungi si minte scurta”….şi peste 5 ani…CE FACI PĂPUŞĂ MICĂ ?…Scuzaţi întrebarea ! Rămâi cu dragostea ta?

Alte milioane de români aşteaptă la Chişinău. Noi ne facem că plouă…în gura noilor samavolnici!

……Blondele ordonă “atac la baionetă”. Habar nu au ce înseamnă baioneta dar au învăţat, ca în filmele americane de “ western” cum să silabisească cuvântul “teacă”!

Un general, mai primavaratec, ospătar în ale doctoriei ştiinţelor militare, cu două stele pe umăr şi-a treia ascunsă bine între filele carnetului de partid, ne convinge, evident în mod ştiinţific, că strategia aleasă de partidul pe care-l serveşte…e cea mai bună! Mai alalatăieri, când “bărbosul” era şef şi el era maior…îmbrăţişase altă doctrină. Acuma…spre binele Armatei…s-a sacrificat !

Secretara de la primărie de la mine de la comună e plecată. La un curs la Jupiter. Organizat de Institutul National de Administratie. Şi ea. Şi soacra-sa. Şi nepotu-său. Şi-o să ajungă, poimâine şi bărbat-său care şofer pe TIR !

În rest…pace! Aşteptăm altă criză! eventual după alegerea uninominalului Marinar!

Ovidiu Mihalache

Articol preluat de pe blogul Ovidiu Mihalache

Etichete:

Un raspuns la “Criza… mamii lor!”

  1. Carcotasul a scris:

    M-am tot străflocat dar tot am aflat cine-s personajele. Fain domle, fain. Dai nainte (cica inainte o fost mai bine) cu tupeu. Sa crape de ciuda blondele generalii ospatari, cocosii si marinarii, generalii batrani (era unu la Cluj care-si zicea generalul milog – poveste adevarata monser – si fusese capo del tuti capi) si ceilalti imbecili preyenti printer randuri.

    Hai bafta si la mai multe.

Comentati