Cât de penibil poţi să fii ca să pretinzi măsuri de austeritate dintr-un hotel de cinci stele?

Că proverbul românesc “A uitat de la mână până la gură” merge perfect cu un altul: “Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”, e un lucru bine ştiut. Dar că punerea în practică a acestor ziceri populare, în viaţa de zi cu zi, va fi realizată de Primul ministru şi de  ministrul de Externe, e mai greu de priceput.

Prezent la reuniunea anuală a diplomaţiei României, primul ministru le-a transmis diplomaţilor români că ei trebuie să “înţeleagă cel mai bine necesitatea unor măsuri de austeritate”.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, l-a secondat şi a ţinut să întărească acest mesaj precizându-le ambasadorilor că “austeritatea trebuie privită cu responsabilitate şi nu cu indignare, întrucât vor exista premisele revenirii la normalitate, dar nu la risipă!” . El a mai adăugat că  “o ambasadă “inertă” va pierde în plus fonduri dacă nu-şi justifică activitatea”.

Bineînţeles că premierul nu a uitat să le reamintească ambasadorilor că le-a tăiat 25% din salarii  şi diplomaţiilor pensionari vreo 80% din pensii.

Iar acum cireaşa de pe tort.

Ştiţi unde s-a ţinut reuniunea? La Hotelul de 5 stele Radisson din Bucureşti. Clădirea Ministerului de Externe din Aleea Alexandru probabil nu a fost de bon ton pentru gusturile rafinate ale ministrului Baconschi sau ale cosaşului-ţapinar Boc!

Nici nu contează cât a costat închiriatul facilităţilor oferite de hotel, căci mesajul pentru austeritate a fost transmis perfect…

RD

01 septembrie 2010

Etichete:

2 raspunsuri la “Cât de penibil poţi să fii ca să pretinzi măsuri de austeritate dintr-un hotel de cinci stele?”

  1. Marinarul a scris:

    Pertinenta observatia asupra cinismului actualei guvernari, vremelnice ce-i drept! De ce nu s-au intalnit la Muzeul satului? Sau in Cismigiu?

  2. Cât de penibil poţi să fii ca să pretinzi măsuri de austeritate dintr-un hotel de cinci stele? | InfoMondo Militar a scris:

    […] citiţi mai departe […]

Comentati