Buturuga mică şi Carul mare

Zilele trecute citeam pe una dintre agenţiile de presă că Dmitri Medvedev, “ţarul de la Moscova” s-a cam săturat să fie tutelat de tătucul Putin.

Mai exact, Medvedev ar fi declarat (potrivit unor surse neoficiale) că intenţionează să se înconjoare de persoane care întrunesc 2 calităţi: nu au lucrat pentru KGB şi îi sunt fideli.
Profilul celor ce ar urma să fie poziţionaţi în locuri-cheie ar fi următorul: vârsta, până în 50 de ani, vederi liberale, studii strălucite, făcute dacă se poate, în străinătate.

Înconjurat de astfel de personaje şi profitând de nemulţumirea populaţiei faţă de guvernul Putin şi de maniera în care se mişcă (nu prea elegant) economia, Medvedev ar putea, la o adică, să dea de pământ cu actualul premier.

Trecând stepa şi poposind pe plaiurile mioritice, nu pot să nu mă întreb: Oare un astfel de scenariu (însă în sens invers, dinspre şeful guvernului, spre şeful statului) ar fi posibil?

Oare mica buturugă va lăsa la o parte starea de “şed şi cujet” şi va urzi o mică conspiraţie, care să răstoarne Carul mare?

Pe Medvedev, Putin s-a lăudat că “l-a făcut preşedinte”.

Pe “B cel mic”, “B cel Mare” l-a aşezat în jilţ.

Numai că spre deosebire de Medvedev, B cel mic nu poate să ridice năsucul. Că B cel mare are şi barda cu însemne şi destulă vână ca să-i reteze… tupeul. Vorba cântecului: “Fluturaş, nu mai ai aripioare… Domnul conte ţi le-a retezat!

Apoi, B cel mic s-a înconjurat de cine i-a dictat Şefu. Toţi oameni puternic aserviţi lui B cel mare (cel puţin, dintr-o parte).

Chiar dacă profilul unora dintre românaşii de la “vârf” s-ar încadra în “tiparul” rusesc, cei dintâi nu vor avea suficient sânge în vine ca să facă ceea ce ar bine pentru ţară.

Dar, “răbdare şi tutun”, că uite acu vine şi un “Obama de România” şi pune el ordine în turmă. Să sperăm ca va reuşi. Dar oare cine e “Obama de România”?

Sorina Bruj

23 martie 2009

Etichete:

Un raspuns la “Buturuga mică şi Carul mare”

  1. AndrewBoldman a scris:

    Great post! Just wanted to let you know you have a new subscriber- me!

Comentati