Am găsit răspunsul…

Mai zilele trecute aveam o mare dilemă. Mă întrebam, în ajun de alegeri europarlamentare, dacă să votez, au ba. Singura mea certitudine la acel moment era aceea că voi merge la slujba de Rusalii. Ceea ce am şi făcut. La biserică Dumnezeu mi-a dat oarecum “un răspuns”. Sau, hai să zicem, m-a îndrumat să văd cam cum sunau sondajele la orele amiezii.

La orele 13, votaseră doar 10,24% dintre români. Mi-am spus că poate ar fi mai bine să mai aştept. Poate şi alţi oameni se duseseră la biserică, aşa, ca mine, şi apoi se gândeau să meargă la vot. Până la orele 21 mai era timp berechet…

La orele 19 mi-am găsit însă răspunsul. Nu era cazul să merg la niciun vot! Mai ales că nu se anunţase niciun reprezentant de pe la vreun partid să mă ducă cu maşina de serviciu până la cabina de vot. Mai mult ca sigur, eu nu prezentam niciun interes…

Şi bine am făcut. În Jurnalul naţional de azi am văzut cât de corecte pot fi alegerile sau votările sau… ce o fi. Vicepreşedinta Biroului Electoral Central (BEC) chefuia la petrecerea dată de preşedintele ţării în “cinstea” câştigării locului de europarlamentar de către fiica sa cea mică, în seara în care voturile încă se mai numărau.

De vreo două ore mass-media vuieşte pe marginea acestui subiect. Şi este normal.

Eu însă aş îndrăzni să le dau un sfat: dacă acum, când în joc a fost doar un loc de eurodeputat, la toamnă, când va fi vorba de alegerea preşedintelui ţării, ar fi bine să se fie cu ochii-n-patru… la pătrat!

Sorina Bruj

Etichete:

Un raspuns la “Am găsit răspunsul…”

  1. Altfel a scris:

    Va recomand “Alegeri euro-testamentare in Tomania” pe http://altfel.wordpress.com

Comentati