A venit lumina pe strada lui Băsescu şi Boc

Poate părea surprinzător, dar criza generalizată în care a intrat România le oferă o nouă şansă cuplului perfect: Băsescu-Boc.

15 martie va aduce deja “vârful de viitură” al noilor manifestări ale maghiarimii din România. Autonomie, limbă oficală, solicitări de terenuri care aparţin  Armatei prin sfântu Gheorghe, adică o samă de revendicări etnice şi chiar simbolice. Că doar nu e un lucru obişnuit să ceri terenurile Armatei!

Dar 15 martie va debuta şi cu o serie de manifestări sociale. Demonstraţii ale sindicaliştilor în capitală, pichetări de prefecturi, oprirea metrolului, blocarea Pieţei Victoria. Până şi studenţii, altădată o masă amorfă folosită doar în campanie electorală pe post de cei care lipesc afişe, se vor ralia protestelor.

Revendicările sunt cele clasice: toată lumea vrea bani, doar ungurii vor AUTONOMIE.

Tot pe 15 martie va începe circul modificării Constituţiei. Adică lupta portocaliilor de a desfiinţa o cameră a Parlamentului şi eventual de a crea condiţii favorabile pentru înlăturarea adversarilor politici. Deja roşii şi galbenii şi-au arătat intenţia de a avea un Parlament cu două camere dar, altfel structurate.

Pare surprinzătoare afirmaţia din titlu, dar cred că pur şi simplu situaţia convine cuplului conducător pentru că de la alegeri încoace, de când au pus mâna pe toată puterea, pot fi iarăşi în poziţia favorită: aceea de opoziţie. Adică toată ţara va fi împotriva lor, a celor care vor binele poporului, propăşirea economică şi socială a categoriilor defavorizate.

Deşi pare ciudat, pentru veşnicii jucători e o şansă.

Şansa de a arăta că ei vor, dar nu nu sunt lăsaţi să facă! Au ajuns în punctul în care până şi cei care au votat “minunea portocalie” se întreabă nefericiţi de ce au făcut-o, dându-şi seama că lozincile trâmbiţate cum că, ei vor să facă, dar ceilalţi nu-i lasă, au devenit răsuflate.

Incompetenţa guvernamentală demonstrată nu mai poate fi acoperită de scandaluri cu fotbalişi, parlamentari corupţi şi declaraţii guvernamentale sforăitoare. Până şi lupta pentru scaunul frivolului Geoană pare un subiect prea mic pentru a distrage atenţia opiniei publice de la haosul administrativ şi lipsa de performanţă economică.

A rămas ca doar haosul general să mai acopere ceva din “clarviziunea” prezidenţialo-guvernamentală.

Cine va câştiga din această încleştare? Sigur nu poporul român.

Raul-Ciprian Dăncuţă

14 martie 2010

Etichete:

Comentati