“Unde scuipi, nu lingi!”

“Unde scuipi, nu lingi!” E o veche vorbã romaneascã. Ma întreb daca politicienii români pot tine cont de aceasta zicala…
Dupã “concertul” de sudalme adresate adversarului politic în campania electoralã, iatã aceiasi combatanti în fata momentului suprem: împãrtitul ciolanului (a se citi: ministere, agentii guvernametale si, eventual comisii parlamentare). Deja, aceiasi combatanti, îsi descopera puncte comune în doctrinele de partid si programele de guvernare pentru a forma împreunã Guvernul.

Vã puteti imagina cum ar arãta o sedintã de Guvern cu fostii combatanti la aceeasi masã?

Vã gânditi cum vom trece criza economicã? Ei, se pare cã nu! Asa cã: ajutati-vã singuri!

Propunere:
ToTi cei care si-au jignit adversarul politic sã nu fie cooptati în NICIO structurã guvernamentalã, pe principiul: unde scuipi, nu lingi!

În loc de încheiere:
Acest articol e pur si simplu o “utopie”, pentru ca zicala se pare ca nu a ajuns pâna acum la urechile politrucilor (e vorba de cei care jignesc adversarul, substituindu-se principiului luptei electorale n.r.)

Etichete: , , ,

Un raspuns la ““Unde scuipi, nu lingi!””

  1. Altfel a scris:

    Subscriu, dar s-ar putea sa ramanem fara guvern! Ca politicienii romani nu s-au prins ca sintagma “lupta electorala” nu-i similara cu “lupta fara de principii”. Nici macar nu au luat-o ca pe o lupta greco-romana, ca in aia se respecta niste reguli, pe de o parte, iar pe de alta parte nu au luat-o ca pe o lupta clasica din lipsa de…muschi. Caci ei, doar glandele salivare le au mai bine dezvoltate.

Comentati